Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bakvänt, tycker jag

Skrivet av Sara m. Viggo
Jag vet att ni inte är ensamma om att ha TV- och datorfria kvällar, och jag tycker att som tanke är det ju jättebra! Men ändå tycker jag att det är bakvänt! "TV och datorfria kvällar", som att det ska vara något unikt idag! Som att det är undantaget, och regeln är att man spenderar kvällen framför dumburken!

Jag är för begränsning av TV-tittande och datoranvändande till alla barn, oavsett ålder. Minst varannan dag ska vara helt fri från sådant, undantaget möjligen en halvtimma för Bollibompa.

TV och dator passificerar barn, till slut finns det inget annat som är kul än att sitta och glo där. Fantasin försvinner, lusten att leka också.

När jag växte upp, vilket inte är så hiskeligt länge sedan, fanns också barn-TV och datorer och TV-spel, men inte tusan satt vi där varje dag! Aldrig!! Nej, det var de kvällarna man gjorde det som var undantaget, inte som idag, att det är undantag att INTE sitta där.

Jag vill åter påpeka att jag inte på något vis är emot TV och dator rent generellt, men jag tror på stark begränsning av dessa medier till barn och jag tror en stor majoritet barn sitter där mer än vad som kan anses sunt.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv