Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mia A har bra barnvakt

Skrivet av Mia A
1 hur gamla är dina barn?
* 5,5 år och 22 månader

2 vem/vilka är barnvakt?
* Oftast mormor och morfar (mina föräldrar) någon gång någon av mina systrar (singlar båda två, inga egna barn)

3 hur har du "valt" barnvakt?
* valt och valt, det är dom som finns till hands och som jag kan tänka mig att lämna till. Den store skulle jag väl kunna lämna till flertalet av våra vänner och även till andra släktingar men inte den lille (som är väldigt vild och kräver mycket passning och att man "vet" vad man behöver vakta extra mycket på)

4 vid vilka tillfällen har du barnvakt?
* Om vi är bortbjudna eller vill gå ut någon gång (typ bröllopsdag etc). Även om vi någon gång behöver handla något speciellt, typ möbler eller julklappar. Ofta frågar mormor och morfar om dom får ha barnen om det har dröjt länge mellan gångerna.

5 kommer barnvakten till er eller lämnar du barnen där?
* Vi lämnar nästan alltid barnen hos dom, om det inte är barnvakt ett par timmar för t ex föräldramöte på dagis på vardag kvällstid. Då kommer dom hit istället.

6 när är tycker du att ditt barn är/var redo att sova över hos barnvakten?
Den store sov otroligt dåligt när han var yngre så han sov borta första gången vid 5 månader och sedan sov han där kanske 1 natt i månaden. Det var ren överlevnad för oss, vi var tvungna att få någon natts ostörd sömn då och då. Jag hade nog inte börjat lämna honom över natt såpass tidigt annars.
Den yngste sov nog hos mormor och morfar när han var 11 månader har jag för mig, första gången.
Det har alltid gått jättebra när dom sovit där och jag är aldrig orolig.

7. när tycker du att ditt barn är/var redo att ha barnvakt?
* Eftersom mina barn träffar ff a min släkt väldigt ofta så har jag aldrig tvekat att lämna barnen till dom, så ålder på barnet är ganska oviktigt i det sammanhanget. Men, om jag nu inte hade haft någon nära som kunde vara barnvakt så hade jag nog inte velat att någon vilt främmande introducerades som barnvakt förrän dom var kanske 1 år...

8 hur lång tid har barnvakten hand om dina barn?
* Olika. Det längsta var när vi var på bröllopsresa. Då var vi borta en vecka. Vi hade bara äldsta sonen då och han var då nästan 3. Det var inga som helst problem, han trivdes som fisken i vattnet och pratar fortfarande om hur mysigt det var att morfar lämnade och hämtade på dagis.
Annars kan det handla om några timmar över dagen eller över en natt och då hämtar vi fram på eftermiddagen.

9 något ytterligare?

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv