Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bara säga att jag

Skrivet av et
tycker att det är fantastiskt fint att du är så engagerad! Du skriver inte vad det är för medicinering, men jag förmodar att det kanske är Ritalina eller något liknande? Min son fick Ritalina när han gick i trean. Både jag och läraren upplevde en helt annan kontakt och närvaro direkt - han orkade hänga med på lektionen och sa själv att han mådde mycket bättre. Tyvärr försämrades aptiten och det var negativt eftersom han redan var smal. Om så är fallet kan det vara bra att tänka på att barnet kan få extra uppmuntran i matsituationen (lugn och ro) och kanske få med sig frukt, mackor hemifrån om det är svårt att äta i skolan. Lite men ofta ... Sonen började även sova sämre, vilket han i sin tur fick melatonin för, så det berörde inte skolan så mycket (någon gång var han hemma p g a trötthet, men inte ofta).
Nu har sonen bytt till Strattera, och de ovannämnda biverkningarna är borta. Dock har han haft problem med puls och gått till skolsyster varje vecka för det.
Det vet jag dock inte om det är någon vanlig bieffekt. Om det är okej med föräldrarna kanske du kan få prata med läkaren? Det kan ju vara bra att veta vad man ska vara observant på och ha en tät dialog med hemmet tills man har hittat rätt dos, vilket kan ta lite tid. En gång till - bravo för att du är en sådan duktig och engagerad lärare!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv