Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

På 70-talet

Skrivet av Helen
På 70-talet (jag fick diabetes 73, fyra år gammal) fick man råd att vara mycket försiktig med fett. Jag fick tex inte äta fläskfärs, inte leverpastej, inte vilka korvar som helst, endast dricka lättmjölk etc i det oändliga. Min mor som inte är speciellt flexibel följde dessa råd in absurdum. Dessa råd är väl grundade på att diabetiker lättare drabbas av förfettning av de små blodkärlen. Jag står här nu 30 år senare och har klarat mig mycket väl från diabeteskomplikationer. Fortfarande äter jag knappt något animaliskt fett, men jag äter mycket mandel, nötter, lax, maxrill, olivolja, dvs produkter som innehåller nyttigt fett som minskar riskerna för åderförfettning det är ju det som orsakar diabeteskomplikationerna. Dessutom minskas blodsockerstegringen en hel del av fett i maten.
Jag tycker det verkar som om dina vänner fått uråldrig information!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv