Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

har ni haft samtal?

Skrivet av Lillemys
Har ni haft typ utvecklingssamtal där lärarna berättar hur det går, vad de ser hos ert barn? Vad de kan hjälpa till med? Har er son någon hjälp hos speciallärare? Annat material än övriga i skolan? Har han samma läxor som övriga i klassen? Hur löser ni isåfall det?
Med hopp om att inte göra dig besviken eller orolig så låter det för mig som om han har dyslexi. För just de sakerna har/hade min son också problem med.
Klockan, dagar, läsa, skriva, minne, information, instruktioner. Allt tog lång tid, sitter fortfarande länge med läxorna. Men efter påtryckningar av mig så har skolan lyssnat, fixat timmar hos speciallärare mm. Vi föräldrar begärde utredning av diagnos. så blev det, efter diagnosen fick vi hjälp av skolan, men först då lyssnade dem mer aktivt. De ville också vänta och se. Vänta på vadå? De märker väl att barnet har svårt? Vad väntar man då på? Sätt in resurser!!!!! Skolan har skyldighet att hjälpa barn med särskilda behov/diagnoser. Gå till bibblan låna litteratur i ämnet, läs och se om du känner igen dig. Men framför allt, ansök om en utredning hos logoped. Köerna är långa så vänta inte, ring i morgon!!!
Lycka till! Du får gärna skriva in hit fler gånger och berätta hur det går.
Lillemys

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv