Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*sliter mitt hår*

Skrivet av Johanna
Jag dammsög och skurade golven i förmiddags. Och in kommer en hund som precis haft halabalobba i sandlådan *GRÅTER* Allt slit för INGENTIG, nu ser de värre ut än förrut!

dottern glömde stänga toalettdörren - va skådar jag då när jag kommer ut i hallen (jag va i tvättstugan)
Jo Hellas mumsar glatt i sig en bajsblöja! *kräks*

va har jag gett mig in på???
Svar
Välkommen i klubben :O)
När väl valptiden är över så kommer den ännu roligare unghundsperioden *ler*, då kan man snacka om att man sliter sitt hår :O)

Styrkekramar till dig!

/Mia (m Tess vb 99/00)
Skrivet av  Mia m Leo
Jag förstår dig
Valptiden var jättejobbig för oss också. Ibland var det så jag ångrade mig att vi köpt hund, men det skulle ju vara sådant nederlag att erkänna att de som ojade sig över att vi skulle ha hund och småbarn hade rätt. Hursomhelst DET BLIR BÄTTRE! Vår hund är nu 3 år och det är inte alls så jobbigt längre (men vår hund var väldigt krävande fram till ungefär 1 års ålder).

Håll ut! Kramar
Skrivet av  Vicira
Så det blir värre..?!..Ujja
Nää men faktiskt måste jag säga att Turbo är riktigt duktig, men jag antar att vi kommer att bråka när unghundstiden kommer....

Ujjj!... det ska bli intressant att sen hur det går...:)
Skrivet av  Elin m Turbo+3 barn+8 katter..
Alice tuggar på katten
Stackars Sven är alltid rufsig och sjöblöt *S* Fast det är den dumma katen som hetsar upp hunden och vill brottas, Ivan ligger mest och slappar och struntar fullständigt i dom två :)
Annars är det lugn och ro hos oss, som tur är!
Skrivet av  johanna m Alicia
*ler*
Låter som en helt vanlig dag med en helt vanlig valp som håller på att upptäcka alla spännande saker som finns i världen.

En valp och en trotsig unghund kan driva den bästa till vansinne. Min voffe var väldigt billig under sin valpperiod. Hon bet på allt, och åt allt som kunde tänkas vara ätligt, och även sådant som var mindre ätligt. Hon tuggade sönder en murvägg, ett köksbord med fyra stolar, några skåpluckor och en köpmansdisk. Jag var redo att göra dalmatinerfärs av henne. *ler av minnet*

Det bästa med valpar är att de växer upp och skärper till sig lite. Man får försöka trösta sig med det, de dagar då man är redo att sälja dem för en billig penning.

Ett tips från en fd desperat matte med en möbelätande hund, är att du skaffar dig kompostgaller, sådana gröna trådgaller som du sätter i hop till en valphage (jag brukar ha sex stycken i början), och så fort du inte har uppsikt över valpen så stänger du in honom där med sovlåda och lite leksaker. Oftast går de och lägger sig och vilar, vilket bara är bra.

Jag brukar dessutom börja ensamträna på detta viset. När hunden är trött får den vara i valphagen och jag stänger dörren till köket (där mina vappar har haft sin valphage)i korta perioder och förlänger dem vart efter det går bra.

Nu hamnade jag helt utanför ämnet, vilket är så typiskt mig. Pratar jag hund så går det liksom inte att stoppa mig. *ler*
Skrivet av  Amandas mamma
:-) Ärsh, en bajsblöja....
*skrattar* Välkommen till damråttornas och sandhögarnas värld.

För att trösta dig så blir det bättre.
Den elaka sidan av mig konstaterar att det blir mest bättre för att man lär sig prioritera.... En bajsblöga fran ett eget barn. Tja lätt ett 20 tal... Men det går över (dvs barnen slutar med blöjor).
Det jag aldrig lärde mig att hantera var ena hunden (när han var ung) fanatiska kärlek till äldre mänsklig avföring. DÅ vände det sig i magen... två snabba tuggor och så slängde han sig omkull och gneeeed! Det är inte mysigt. Det gav mig en stor insikt hur folk uppför sig... det hjälpte inte med koppel ens, nej mitt i diket på en bekväm koppellängd. Inte en eller två gånger... Uäck!!!

Och golven, tja de var rena en stund. Lär dig uppskatta de stunderna för ofta tar det slut väldigt fort :-)

Men, det blir bättre efter ett tag. Om det beror på tillväning, eller att man lär sig stå ut eller gör på andra stätt vet jag inte. Visst finns det dagar då man önskar tillbaka till den tiden då man inte behövde sopa av fötterna när man går och lägger sig.

*vänlig tröstande kram*
pewa
Skrivet av  pewa