Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Åh vad ledsen jag blir

Skrivet av Bea m. V & H
Jag blir ärligt talat ledsen så jag får tårar i ögonen. Jag var själv precis som din flicka när jag avr liten men hade turen att bo på en gård med mest killar som accepterade mig för den jag var som liten. Det blev svårare upp i skolåldern.

Vet inte de andra barnen om att det faktiskt finns kvinnliga poliser och en av de mest berömda riddarna var ju kvinna Jean d\'Arc.

Prata med henne, berätta om kvinnor/flickor som vågat vara sig själva. Att det är viktigt att man står på sig och tror på att man är minst lika bra som de andra trots att man inte tycker som de. Jag skulle nog oxå prata med föräldrarna till de andra barnen alt. förkolepersonalen om hon går i förskolan.

Skönt att höra att hon kompenserar lite i all fall med att vara spindelmannenprinsessa :-)

Jag hoppas ni i familjen har orken att stötta henne att inte tvingas in i en roll hon inte själv valt. Förstår att det kanvara svårt att resonera med en 4-åroing. HAr själv en 4-årig som som kom hem från dagis en dag och meddelade att han aldrig mer skulle ha sina älsklingsbyxor (vinröda jättesnygga) för det var tjejbrallor och han fblev retad av killarna. Vi pratade om saken och vi kikade i några klädkataloger där han kunde se några män minsann ha vinröda manchesterbyxor mm. Nu fräser han ifrån.

Min 2½-årong valde en knallrosa t-shirt med ett häftigt motiv på när vi var på H&M i finland (den hängde tom på pojksidan) oc h gick stolt till förskolan i den och deklarerade att han var såååå fin i sin t-shirt och alla verkade acceptera hans val, de vet att Herman sätter man sig inte på för han säger ifrån och jag hoppas innerligt att det fortsätter vara så att han gör sina egna val och står för dem även om det skulle komma helt onödiga kommentarer från andra. Jag har försökt lära mina pojkar att det finns itne flick/pojkkläder eller leksaker. Alla kan ha allt bara man själv gillar det.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv