Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

???

Skrivet av Annika60
Nu fattar jag nog inte riktigt vad det är du är ute efter.
Om någon "bedömer sig som sjuk" och stannar hemma helt på egen beskostnad (tar ut semester eller tjänstledigt) så är det helt okej med mig.

Självklart. Var och en får disponera sina pengar precis som de vill för mig.

Men det vi har diskuterat här är ju rätten att vara sjukskriven och eventuella "mammakroppsdagar", dvs huruvida gravida kvinnor ska få utökade möjligheter att vara hemma och få betalt av samhället.

Jag har sagt i ett antal inlägg nu att jag tycker reglerna för sjukskrivning av gravida kvvinnor är åt skogen.

Samhället har gått från en väldigt generös inställning, där i stort sett alla kvinnor som kände för det blev sjukskrivna i slutet av graviditeten. "Bara att gnälla lite över ont i ryggen så blev man sjukskriven".

Till en extremt restriktiv inställning där inte ens kvinnor som mår riktigt dåligt blir sjukskrivna.

Min åsikt är alltså att sjukskrivning ska vara möjlig om en gravid kvinna verkligen är sjuk. Dvs samma regler ska gälla för gravida kvinnor som för alla andra. Jag vill inte ha specialregler för gravida kvinnor.

"Hur sjuk" man ska vara för att bli sjukskriven beror naturligtvis på vilken typ av arbete kvinnan har.

Sjukskriven blir man ju när man inte kan utföra sitt arbete och där är det ju skillnad om man är rökdykare, stridspilot eller kontorist...

Mina åsikter har inte ett dyft med någon taskig människosyn att göra som du hela tiden försöker påstå.

Tvärtom. Samhället har inte hur mycket resurser som helst. Då är det viktigt att resurserna går till dem som verkligen behöver dem. Inte till folk som tycker det är skönt att vara hemma.

« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv