Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Värderar

Skrivet av Omnia
Jag tycker det är skit att vara gravid, jag skulle lätt lämna över det på min man om jag kunde. I så fall skulle vi troligtvis redan ha en skock med barn, istället för ett.

Någon betald ledighet kan jag dock inte se som kompensation för min del. Min man uppskattar det jag gör. Förutom att jag vet att han gör det så fick jag även en "tack för ett bra jobb"-present efter min förlossning. En gest enbart för att visa uppsakttning för att jag stått ut hela vägen.

Att ge mammor ledighet för att de genomgått en förlossning kan jag tyvärrinte se som ett uppvärderande av det jobb vi gör. fanns det en anledning, som tex. att majoriteten av alla kvinnor hade svårt att ta sig upp ur sängen,skulle jag kunna se en poäng.
En bättre lösning på det vore enligt mej i så fall ett allmänt hyllande av de kvinnor som väljer att bli gravida och genom gå en förlossning. Att varje kvinna får känna den uppskattning jag med flera fått känna för att vi faktiskt tar på oss att vara gravida, hur en månadsledighet skulle bana väg dit kan jag inte se.

Tyvärr, det vore ju annars en ganska enkel lösning.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv