Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Varför vara tyst?

Skrivet av Mamma på besök
Sara kanske tycker det är skönt att veta att hon inte är ensam med sina tankar och tycken?
Och, man får väl öppna "munnen" även om man hamnar fel, eller?
Sedan är det ju inte så att jag INTE tycker det är viktigt med bra relationer till bägge föräldrarna. Men jag tror att tvång inte är den vägen som leder dit. Kanske det tom är viktigare att se till att föräldrarna mår bra och att förhållandet mellan föräldrana är bra...med tanke på alla skillsmässor som finns, alla som är överarbetande och går i väggen... jätteviktigt att även det fungerar för att barnen skall må bra! Sedan tror jag inte de 12 första mnd av barnens liv är de viktigaste i detta, det jag menar är att vad spelar det för roll om man delar på dem, och sedan när barnet är 1 jobbar man ändå båda heltid och barnet är på dagis och knyter relationer med helt andra än sina egna föräldrar. Det är en livslång grej liksom, och det är viktigt att båda föräldrarna finns för barnet HELA barndomen, mer än en timme per kväll när man är trött. Jag är INTE emot dagis, bara så det är sagt, har själv mina barn där, men jag hoppas ni fattar hur jag tänker.
Sedan tänker många fel, och tror att mannen då måste vara hemma 5 månader på raken...det går ju fint att dela upp, halva dagar, halva veckor, 2-3 dagar i veckan...det finns möjligheter för de flesta, MEN, jag tycker ändå inte om tvång, utan vill behandlas som en vuxen fullt fungerande männsika som kan tänka själv och själv ta egna beslut. Alla familjer är olika, varför kan de inte få bestämma själv. I dag har vi ju egentligen delad föräldrapenning, och man måste ju frivilligt skriva över sina dagar om maken vill ha dem. Ingen kan därmed säga att de inte får vad det vill...i så fall undrar jag hur familjen fungerar överhuvudtaget. Det finns jättefina böcker att läsa om hur viktigt det är för barnen med en nära relation med pappan, man får väl heller försöka få ut den info i stället, och den relationen blir viktigare ju äldre barnet blir.
ATt stanna hemma med en pappa eller mamma som inte trivs med situationen tror jag inte är bra för något. Tvång leder väl sällan till något bra?
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv