Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har inget emot att diskutera

Skrivet av Mamma på besök
vare sig i denna eller andra grupper. Men i just denna grupp är det väl liiiite svårare att hitta folk som tycker som en själv om man tycker kvinnan har rätt att vara hemma och inte vill dela, eller hur? Vad jag fattade på det jag läste så var det som om Sara önskade att någon fattade hennes tankar, och inte hittade någon, och då finns ju forum där hon skulle kunna diskutera och hitta flera som tycker som hon.
Fast, det är ju roliga att prata med folk som tycker olika i många fall :)
Om min ton kunde uppfattas som förlöjligande så får ni förlåta mig, det var inte meningen att verka så. Jag tycker alla har rätt till sina åsikter utan att tryckas ner eller förlöjligas.
Bara för att man inte vill att staten skall komma in och se till att föräldrarna delar FP mer lika betyder det ju inte tt man inte är beredd att prioritera om saker och ting till förmån för barnen? Är det bara barnet första 12 mnd som är viktiga, att man delar 100% lika just då? Och, ett dygn har 24 timmar och man jobbra ju bara 8 av dessa om man jobbar heltid, och så har man lördag och söndag ledig (beroende på hur man jobbar, en del har schema och ärlediga andra tider dagar).
Visst påverkas man av mycket i samhället, men varför inte ha kvar den frihet man har i FP som i dag?
Själv tycker jag det är viktigt att föräldrana har en bra relation till barnet även efter 12 mnd, och därför har jag med de flesta av mina valt att vara hemma utan ersättning för att kunna ge detta värdefulla till mina barn. Vi har verkligen prioriterat till förmån för barnen, men vad får man höra då, kvinnofällan och allt vad det är. Efter 12 månader är det plöstligen inte så viktigt hur mycket man är med barnen, då räcker det med ett par timmar på kvällen, som mamma och pappan skall dela....
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv