Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Har inga filmtips...

Skrivet av Jenny RE
... men funderar över vad jag skulle ha svarat om min 3 1/2 -åring hade ställt samma fråga... Jag försöker att vara ärlig med mina barn, tänker att jag inte alltid ska "mildra fallet" utan ibland istället falla med dem. Hade därför sagt:

"Jag vet inte riktigt varför det är så, jag tycker det är dumt. Men en del människor tycker att killar är bättre och tuffare än tjejer, kanske är det såna människor som gör de där filmerna. Jag blir ledsen när människor tänker så. Jag tycker att tjejer och killar är precis lika bra. Vad tycker du?"

Fick för några veckor sedan en sån där förhatlig prinsess-klubb-reklam i lådan och hade en liknande diskussion med dottern. Hon påpekade själv att det ju var jättelarvigt att inte brevet vände sig till även lillebror. Hon bad mig skriva till klubben och fråga varför de inte tycker att pojkar ska få ha halsband och glitter. Har mailat, men inte fått svar än...

Receptet är nog; Tala om för barnet vad du själv tycker, men lämna också utrymme för barnet att själv resonera kring frågan.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv