Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

ja TÄNK om det vore så enkelt!

Skrivet av sisla
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt detta naiva uttalande "låt barnet bo där det mår bäst". I de fall då skilda föräldrar är i konflikt med varandra har de ju alltid skilda uppfattningar om var barnet mår bäst! Det är ju däri konflikten består för tusan, att föräldrarna har olika uppfattningar om barnets behov och hur man bäst ska tillgodose barnets behov.

Ibland löser sig problemen med tiden, men ibland blir barnet fastskruvat i idén om att den ena föräldern skulle vara "dålig" och förvägras därmed möjligheten att bilda sig en egen uppfattning i frågan. Då löser sig problemet inte alls med tiden, utan förvärras snarare för varje dag som man hävdar föreställningen om att barnet ska fortsätta spendera större delen av sin vardag med den förälder som barnet står närmast/är tryggast med eller vad man nu använder för omskrivningar.

Jag är övertygad om att den stora majoriteten av föräldrar i det här landet är tillräckligt bra för att kunna leva ett vardagsliv med sina barn, och att det berikar ett barn att ha en nära relation till båda föräldrarna efter en separation.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv