Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jo

Skrivet av C-star
barnen _har_ sålt bakverk som jag skrev ovan . De har också varit med på loppis här på orten. Men eftersom de ska ha ihop ca 10 000 kr så krävs det lite mer hjälp.

Förra året då det var en annan rektor och det inte fanns det här med föräldrastödda pengar, satte vi in 400:- per barn och år på ett klasskonto(barnen hjälpte till hemma med krattning och dyl), men eftersom det som jag skrev inte får vara en föräldrastödd resa, måste barnen själva skrapa ihop pengarna och på loppis och bakverk har de sammanlagt fått ihop 2500 kr. Då känns det _mkt_ långt och trögt för barnen till målet.Resan bär av nästa år i slutet av aug.Skall betalas innan årsskiftet.Det hade vi klarat om barnen fått fortsätta få en peng i månaden hemifrån mot att de gjorde lite sysslor.

Det trista med vår inättning av pengarna är att ca hälften av barnens föräldrar har satt in pengar medans hälften inte har satt in. Och nu får vi inte sätta in mer pengar pga skollagen som rektorn har anammat!

Numera är detta konto ett öppet konto och tillhör _alla_ i klassen oavsett om man har betalat eller ej, eftersom det inte får finnas ett konto som varje förälder sätter in en peng rörande sitt eget barn, blir de insatta pengarna tilldelade _alla_ barn i klassen. Tanken från början var att var och en skulle sätta in samma summa.

Jag frågade inte om fond för att barnen inte skall göra _någonting_ själva, det gör de och det vill de, men det behövs ett litet extra tillskott för att de ska klara av det och eftersom det inte får förekomma som jag sa föräldrastödda pengar var min tanke att få en liten del av en fond eller stiftelse för att kunna klara av hela betalningen, inte för att barnen skall åka snålskjuts och curlas fram.....
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv