Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

En novis svarar

Skrivet av Amatea
Hej!
Jag är nybliven tvåbarnsmamma med 21 mån emellan och jag är rätt förvirrad just nu eftersom lillasyster bara är 1 vecka och vi inte fått ordning på nåt ännu.

Under graviditeten tog jag hjälp av min mamma som kom ner och passade min dotter så att jag fick vila. Sen måste ju den man lever med vara införstådd med att han får dra ett tyngre lass i hemmet när man kanske mår dåligt i sin graviditet eller bara är trött och tung på slutet. Dessutom är det ok att sänka sina ambitioner- jag mådee illa under 2 månader och då låg jag mest på golvet och vilade medan min dotter lekte runt mig (och på mig).

Nu när bebis har kommit saknar jag min stora tös- jag hinner ju inte alls vara med henne så mkt som innan och tycker att jag bara sitter och ammar. Men jag försöker läsa godnattsaga så ofta jag hinner, tar med henne ut på en liten promenix och försöker leka med henne när jag kan. Hon är grinigare nu sen lillasyster kom, en reaktion på att inte få 200% uppmärksamhet längre förmodligen men det är ju en del i hennes utveckling: någon gång måste man ju lära sig att allt inte kretsar kring en själv. Och om utbytet blir ett syskon som hon kan leka med om några månader tror jag att hon mer och mer kommer att gilla läget.

Så upplever jag det just nu iaf :-)
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv