Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Det ena ger det andra

Skrivet av Solros
Jag skulle fördela den peng som idag går till förskoleplatser (ca 100000 per barn och år) lika till alla barn. En dagisplats skulle kosta det den verkligen kostar för den som utnyttjar den, per utnyttjad timme (inte enhetstaxa alltså).
Detta skulle ge färre barn i förskolan och alltså automatiskt mindre grupper och därmed högre kvalitet.

Förlorade skatteintäkter för de föräldrar som är hemma med barnen tror jag inte ett dugg på. Dels har vi stor arbetslöshet idag inom de flesta yrken så det skulle jämnas ut av att slippa ge arbetslöshetsersättning till dessa som nu får jobb istället. Dels är jag övertygad om att minskat VAB-uttag, mindre stress = färre sjukskrivningar mm hjälper till att ge plus i stadskassan. Och de pluset kan man då ta till ännu högre kvalitet i förskolan.
Sen tycker jag man ska satsa på fler platser hos dagmamma och färre på dagis. Det är mycket billigare med dagmamma och åtminstone tycker jag det är mycket bättre för barnen. Det skulle ge ytterligare plus i stadskassan om ett antal familjer i varje kommun bytte till dagmamma, det skulle vara de som vill ha dagmamma alltså, inget tvång.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv