Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

jag tror

Skrivet av eva
att om man satar mer på förskolan, genom att tex minska grupperna där så kommer de flesta problem att försvinna (hög ljudnivå tex.) jag tror inte att gruppstorlekarna skulle minska iom ett vårdnadsbidrag däremot minskar antalet förskolor och de som blir kvar har lika stora grupper som i dag, staten måste ju någonstans ta igen kostnaderna för vårdnadsbidrag eftersom det är en ren utgift som inte ger något tillbaka.

Jag tycker dessutom att denna lekparkslek är så överskattad, i vår stad tex så finns det inte så många lekparker, det är mörkt och kallt halva året, vilket gör att man inte är ute lika mycket. Jag tror att bilden av dessa romantiska idyller med många barn, i små mysiga bostadsområden, som leker ute tillsammans är överskattad.

Redan idag har man rätt att vara hemma med sina barn OM man är villig att prioritera det, men det är man inte om man inte får extra bidrag från staten. Att sen skylla på stress och övervikt är fånigt då det eg. handlar om den egna prioriteringen, men den är svår att stå för av många då är det lättare att lägga över skulden på någon annan, staten i detta fall.

Jag tror inte ett ögonblick på att förskolan bidrar till övervikt, det för föräldrarna, man kan alltid skylla på stress men i själva verket handlar det om de egna porioriteringarna, det går alldeles utmärkt att skapa sig en tillvaro som innehåller både förskola, arbete och lugn.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv