Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nä...

Skrivet av Venus
jag är så TRÖTT på alla som säger att man kan prioritera att dra ut på föräldrarledigheten, men sanningen är att HÖGINKOMSTTAGARE kan prioritera!!
Jag har 180:-/dag före skatt i fp eftesom jag pluggar Det blir 2500:-/mån! Hur ska jag kunna prioritera att stanna hemma längre?! Min man jobbar heltid.

Jag tror absolut att heltidsjobb och dagis bidrar till stress bland både föräldrar och barn! Likaså är det ingen nyhet att barngrupperna är för stora och ljudnivån för hög!

Jag förstår inte riktigt vart problemet ligger i att alla barn får en "omsorgspeng" som föräldrarna sen kan använda på det sätt de tycker är bäst och som passar dem och dersa barn!
Att staten inte får igen nåt är ju inte sant! Föräldrarna både har och ska jobba och betala skatt! Ska barnlösa slippa betala skatt? Eller de som inte utnyttjar sjukvård/dagis/kollektivtrafik? Poängen med skatten är ju att de som behöver hjälp ska få det, då de behöver utan motprestation! Sen hinner man ju jobba många år efter att man varit hemma med barnen och då betalar man ju skatt!
Likaså får ju arbetslösa en chans på arbetsmarknaden om nån är hemma med sian barn! Jag tror INTE det skulle bli dyrare om man ser till det stora hela och i det långa loppet!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv