Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vad gäller...

Skrivet av CM
...ditt första stycke får vi helt enkelt konstatera att där är vi inte överens, och det svåra med samhällsekonomi är ju att det är svårt att bevisa någonting vare sig hit eller dit. Jag tror inte som du att möjligheten för en viss del av småbarnsföräldrarna att vara hemma längre än de är idag med statliga bidrag kommer att leda till några omstörtande förändringar ifråga om ohälsa och andra problem, som i sin tur kommer att ge ekonomiska förbättringar.

När det gäller dagmammorna så är jag tveksam till att det är mycket billigare - har du några siffror som visar på det? (En egenhändigt konstruerad uträkning går också bra :-)). Jag har nämligen alltid trott att anledningen till att dagmammesektorn utarmas är just att det _billigaste_ alternativet är dagis - där kan man åstadkomma större grupper och stordriftsfördelar, lättare handskas med personalbortfall pga sjukdomar och ledigheter, få en smidigare och mer effektiv schemaläggning osv.

Inte för att jag själv tycker att det är en bra ide att satsa bara på dagis - familjedaghem behövs också. Men jag tror som sagt att skälen ÄR ekonomiska. Fanns det mer pengar skulle det också finnas fler barnomsorgsalternativ.

Men om jag får vända lite på frågan: Vad skulle det finnas för ideologiska motiv till att alla barn skulle "fostras" på dagis? Vad hoppas man åstadkomma på det sättet?
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv