Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Jag har nog

Skrivet av 2-barns mamma
träffat lite för många ledsna vuxna ensambarn för att tro att det är en bra idé. Många av dom uttrycker sig så drastiskt att dom tycker att det borde förbjudas (dvs om man nu kan råda över det). Dom har saknat syskon under hela sin uppväxt och inte att förglömma under vuxenlivet. Du kanske gör dig själv en tjänst genom att ditt liv blir lättare genom att bara ha ett barn men jag tror definitivt inte att du gör din son en tjänst.

Själv är jag uppvuxen med 4 syskon och jag kände mig faktiskt inte speciellt förbisedd av mina föräldrar och att dom inte hann med mig. Klart att dom hade mindre tid för mig en vad föräldrar med ett barn skulle ha haft. Men jag hade ju alla mina syskon och herregud vad vi lekte, när man har syskon har man ju alltid en kompis hemma.
Nu har jag två barn och funderar på en trea, för barnen skull tror jag att det vore jättekul (de har redan börjat att tjata) men för egen del så vet jag inte riktigt om jag orkar, men som sagt det är min bekvämlighet som försämras med ett syskon till.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv