Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej!

Skrivet av Åsa
Så tråkigt att du uppfattar att dina vänninor "beklagar" sig över att det är jobbigt med barnen. Jag tror det lätt blir så, att man lyfter fram det negativa.
Som motpol kan jag då säga att som tvåbarnsmamma (tätt) och blivande trebarnsmamma fylls jag varje dag av glädje över att se barnens samspel, jag känner att jag t.o.m. får mer tid för mig själv under vissa moment då de stimulerar och leker med varann och att se dem utvecklas tillsammans är spännande. För mig är deras syskonskap en stor glädje att bevittna och jag känner mig lyckligt lottad över att ha funnit en man som delar min önskan om många barn!

Sen tror inte jag att det är farligt eller gör en sämre förälder att säga nej, visa trötthet och inte alltid hinna med att uppfylla sitt barns minsta behov. Människan har brister, och detta oavsett hur många barn man har som pockar på ens uppmärksamhet. Jag tror inte man ska underskatta syskonskapets fördelar, att barnen faktiskt kan vara stöd åt varann och att man kan bli sedd och uppmärksammad även av sina syskon.

« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv