Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hemma hos oss så

Skrivet av ulrika m 96:a, 00:a och 02:a
svär både mor och far när vi blir riktigt arga för något, och då har vi sagt till barnen att så får man säga om det är riktigt illa, inte för att man ser en j****a snygg bil, om du förstår hur vi gör skillnad.

Försök att inte bry dig om det i stället, de märker att de är laddade ord och testar hemma precis som med allting annat. Det är hemma man vågar testa gränser, och det är likadant med svärord.

Att mamma är dum får vi nog höra många gånger och att då försöka bekräfta barnets känsla av det, h*n känner verkligen att du är dum...försök få barnet att sätta något annat ord, en förklaring på varför h*n känner som h*n gör...

Prata mycket, varför blir du ledsen när de svär åt sin docka/bil/tåg etc...de säger ju inte svärorden till dig, barn kan ha svårt att koppla ihop det...

Hoppas du inte blev totalt förvirrad, och det är säkerligen en fas de går igenom, precis som med allt annat...de har många känslor i kroppen så likaväl som de säger att de älskar dig så måste de någon gång få uttrycka att de till och med hatar dig...det är motsatser som båda finns naturligt i vårt känsloregister..

Kram
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv