Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Om ditt barn har svårigheter i matte

Skrivet av Lynxan
så kommer antagligen matteläraren ta ett personligt samtal med er, eller så kan du begära ett samtal med den enskilde läraren.

Även om mentorn inte är undervisande lärare så föregås varje utvecklingssamtal av samtal och genomgång av omdömen.
Där fritidspedagogen arbetar nära eleverna tillsammans med läraren så har fritidspedagogen med säkerhet god insyn i sina mentorbarns styrkor och svagheter rent ämnesmässigt.

Det viktiga i mentorskapet är att skapa en trygg och solid relation mellan mentor och elev. Mentorskapet är inte bara att hålla utvecklingssamtal.
Exakt vad som ingår i mentorskapet ser nog lite olika ut i olika skolor.
Men grundtanken är att mentorn är den vuxne i skolan som har ansvaret för just den eleven, som är kontakten mellan skola och hemmet, som är den eleven ska vända sig till i besvärliga situationer osv

När eleverna med stigande ålder får fler och fler olika lärare så faller ditt argument. En SO lärare har inte nödvändigtvis bättre kunskaper i matte bara för att h*n är behörig lärare.

Det borde inte bli rörigare för föräldrar snarare tvärtom. Föräldrarna vet exakt vilken person de ska vända sig till - mentorn. Är det rent pedagogiska frågor så förmedlar mentor kontakten till berörd lärare.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv