Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Idel öron!

Skrivet av Pip
Men spetsa dina, du också.
Ja! Det vore fantastiskt med riktiga rektorer som inte har häcken full med att få ekonomin att gå ihop utan också har tid med att vara pedagogiska ledare.
Ja! Det vore ännu bättre att ha riktigt utbildade rektorer som kan skolan och inte består av ett gäng karriärklättrande förskollärare som inte vet något om hur skolan fungerar.
Ja! Det vore utvecklande för alla att få genomgå kurser värda namnet, att verkligen få utvecklas inom sitt yrke och inte bara skickas på snuttifierade (billiga) kvällsföreläsningar istället för riktig vidareutbildning.

Men dina idéer är i princip utopiska.

I mina öron så är din kommentar om att "måste alla pedagoger i skolan ha lärarexamen?" bara ytterligare en signal om att utbildningen inte spelar någon roll (fast jag begriper att det inte var så just DU menade - fast skrämmande många tycker så). Med tanke på hur skolornas ledare ofta tänker idag, och hur "bra" vidareutbildningen är för befintliga lärare, så är det en enorm risk att säga ja tack till outbildad personal i skolan rent generellt.

I bästa fall öppnar man vägen för personer som din fritidspedagog, men i de allra flesta fall kan det bli precis vem som helst som inte har någon pedagogisk bakgrund alls. Troligtivs har den personen även accepterat en ganska låg lön. Jubel från kommunens ekonomer.

« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv