Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Skillnaden mellan

Skrivet av Flu
20D och 350D är målgruppen; 350D riktar sig till avancerade amatörer som jag själv, och 20D till de som drar med sig kameran jämt & ständigt & behöver en kamera som inte ger upp när BILDEN som tidningen betalar 20.000:- för dyker upp. Visst, 20D är ingen kamera som en proffesionell tidningsfotograf använder, men inte långt därifrån.

Prestandamässigt är de nästan identiska. Det är samma elektronik i båda kamerorna, fast vissa saker är "avstängda" i 350D. Däremot har 20D ett robustare skal, som tål lite mer.

Så visst, det finns vissa finessskillnader, men för en glad amatör är de INTE värda mellanskillnaden. Endast den som _vet_ att en 350D är för "lite" kamera, & direkt kan peka ut att "den finessen gör att jag kan ta den bilden" kan anse att 20D är värd merkostnaden.

Jag - som ändå _gillar_ att fotografera & ställer krav på mig själv att medvetet göra varje bild bättre än den förra - skulle välja 350D. Jag kan inte motivera prisskillnaden inför mig själv, och då _vet_ jag vilka bilder jag inte kommer att kunna ta.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv