Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Min erfarenhet..

Skrivet av Tweedy
av samtal hos Fr är många och alla de gånger man förberett sig så går man oftast därifrån med fler frågor.
MEN det är en väldigt bra början på ett ev. framtida samarbete!

Jag tillhör en av dom som anser att om man inte kan samarbeta, vilket är tydligt i ert fall, så är GV helt förkastligt just nu i detta läge. Man kan ha umgänge med sitt barn ändå, trots vårdnadsform.

Det bästa för barnet är trots allt att NÅGON ska bestämma! Sen om det är mamman lr pappan spelar mindre roll, bara man alltid utgår från barnets bästa.

Man kan diskutera pappans sätt (ge mig Gv annars går jag till domstol) vilket jag anser är utpressning och det är något jag definitivt tar avstånd ifrån, i all oändlighet.
Han verkar köra sitt race men låt honom hållas. Bara du framför dina synpunkter/frågor/funderingar sakligt så kan mötet bli bra i slutändan/framtiden.

Er nuvarande kommunikation kan man ju önska att den vore bättre (been there..done that) men i nuläget kanske pappan inte klarar av det. Då är de något du måste acceptera. Jag vet att det är supersvårt men vad har du för val egentligen?!

Ännu mer "tjat" föder mer irritaion från hans sida. Han nöter på dig och sen är spiralen igång igen..igen och igen...

Vad gäller presenterna som stannar hos pappa så är ngt du måste acceptera. Jag förstår honom och hans tankesätt och lika klart förstår jag hur du resonerar.
Bara för att han har sin syn, innebär inte att du måste hålla på samma linje. Gör det du själv anser är bäst för Er son. Vem vet...pappan kanske tar lärdom av det så småningom.

Kan ju berätta att jag slutade skicka med min son sina saker just för att de ALDRIG kom tillbaka....

Fokusera på umgänget och vårdnaden i första hand. Lägg dina andra funderingar lite åt sidan och ta upp dom vid ett senare tillfälle. Jag tror nämligen att ett enda besök på FR hjälper inte er, utan ni lär säkert få återkomma.

För att pappan ska "lära" sig att ta mer ansvar så måste du "lära" dig att släppa lite mer. Jag säger inte detta för att du ska må dåligt utan av egen erfarenhet!

Lycka till nu och berätta sen hur det gått!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv