Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

För min del

Skrivet av Siv m. D&S
skulle det kännas lite konstigt att tro att jag inte kommer att känna igen mina släktingar och vänner i himlen. Lite av glädjen över att vara där skulle liksom försvinna då tror jag...

Visst, man behöver säkert en ny kropp vid uppståndelsen, de flesta kroppar är ju gamla, sjuka eller svårt skadade att det inte fungarar (det är ju oftast därför man dör). Men jag tror nog att Gud är klok nog att ge männsikan en kropp som i allafall påminner om den hon hade på jorden.

Nån sa en gång att man "borde" få den kropp man hade när man "var som bäst" - alltså när kroppen fungarade som bäst. Kanske typ 20-årsåldern eller så. Visst, då kan det kanske bli knepigt för _mig_ att känna igen tex min morrmor, men å andra sidan borde hon inte ha några större problem med att känna igen mig i så fall.

Nej, jag tyckerdet var klumpigt sagt av din dotters ungdomsledare. Detta är ju en sak som vi inte VET nåt om - utan bara kan spekulera i. MIN tto är som jag skrev ovan att vi kommer få nya kroppar, men kommer att vara samma människor och efter lite "detektivarbete" fullt igenkänningsbara för varann. Jesus vänner hade ju lite problem att känna igen honom de första gångerna de såg honom efter uppståndelsen - men inte sedan.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv