Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Fast

Skrivet av Mini
det är ju det som är hela grejen. Hon kan inte välja att _inte_ dela det med oss. Vi lever ju med samma barn. Och tro mig, det finns få saker här i världen som intresserar mig så lite som hennes liv, men vi måste kunna hantera barnens kommentarer och funderingar när de kommer till oss.

För mig är det dels en fråga om hänsyn. Visst, det har hon aldrig visat förut och lär inte börja nu. Men dels - och främst - handlar det om att veta vad barnen är med om! Det är en stor omställning att träffa mammas nya kille! Att inte vilja "dela" det med oss hör inte hit. Om hon hade den minsta lilla förmåga att se till sina barn skulle hon vara mån om att vi kan bemöta dem på ett vettigt sätt när de kommer till oss med sina tankar.

För mig var det oerhört viktigt att mitt ex visste att barnen skulle träffa min nye man. Jag ville inte att han skulle behöva höra det från dem, det handlar om respekt för mitt ex. Men framför allt ville jag att han skulle förstå om barnen reagerade på något sätt. Verkade oroliga, ledsna eller på annat sätt signalerade att något var fel. Barn är så ohygggligt lojala, och de skulle säkerligen ha kunnat dölja för mig om de hade tyckt att det var jobbigt med "mammas nya kille".

Men men, vi har aldrig haft en enda gemensam åsikt om hur barn bör behandlas, eller vilken respekt man ska visa dem. Kan tillägga att hon för en månad sedan hade en annan kille, så denne nya man är verkligen NY, även för henne...
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv