Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej!

Skrivet av Victoria
Hej!

Väldigt spännande att få höra om ett barn med samma diagnos.
Min lilla tjej har mycket dålig motorik framförallt på höger sida. Hon låg i sätesbjudning och när hon föddes hade ena foten legat i en konstig vinkel, och hälsenan var för kort. Detta gjorde att vi kom i kontakt med sjukgymnast och läkare på en gång. Sedan upptäcktes det ganska fort att huvudet inte växte som det skulle och att hon bara började greppa med vänster hand.
Hon satt vid 7,5 månader, kröp vid 11, reste sig vid 13 och gick vid 2 är och 5 månader. Lite tidigare än Millimetern låter det som. Däremot låter det som Millimetern är mycket duktigare nu rent motoriskt. Min flicka kan inte springa hoppa mm, och hon haltar när hos går. Dessutom har hon en mycket dålig mun motorik också, pratar ungefär lika mycket som din flicka låter det som. Vi använder inte tecket utan är på gång att prova med bild komunikation.
Hon är mycket liten för sin ålder men äter som en häst. Kladdar vansinnigt när hon äter pga motoriken. Inga problem socialt vad vi märkt än så länge. En glad och positiv flicka med ett förskräckligt humör.

Vi bor utanför Uppsala
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv