Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Hej igen

Skrivet av Susanne m Douglas 0301 & Ella 0501
Åh, din dotter låter lite som min Douglas! Han har också blivit bättre på att använda sin vänstra hand och det är inte så att han inte använder den. Detta har gjort sjukgymnasten rätt förbryllad... :)
Finmotorik? Vad är det? Känns det som då det gäller Douglas. Precis som din lilltjej så är vår dotter bättre på att pilla upp saker än vad Douglas är.
Vi har precis fått två Chewy Tubes som vi ska träna honom med. Även dagis ska få en. Se länken. Vi har en gul och en grön. http://www8.vgregion.se/Mun-H-Center/Archive/TEMPLATES/TEMPLATES_ITEM/produkt.asp?itemId=539
Sen använder vi en eltandborste för att stimulera i munnen, men han är ju inte så jätteintresserad av att träna och är väldigt känslig i munnen och kräks lätt. Douglas har ett enormt behov av att ha saker i munnen. Allt stoppar han i munnen. Därför har vi hittills inte börjat att träna honom med Chewy Tubes utan han får ha den att leka med. Han får tugga och suga på dem bäst han vill. Senare hade vi tänkt börja träna honom med dem.
Han har mycket svårt att tugga och på måndag (24 okt) ska han till spec.tandläkaren och tillsammans med logopeden ska de försöka komma på vad som kan göras för att hjälpa honom. De få ord han kan uttalar han konstigt, oftast låter tom mamma konstigt som han har kunnat säga i 9 månader nu.
Även Douglas är aktiv......hypraktiv tom och hans envishet och hetsiga tempo har nog hjälpt honom att komma så långt som han har gjort i sin grovmotorik. Annars hade den någ varit som hans finmotorik.
Är din dotters finmotorik lika dålig i båda händerna? Vi har kommit till ett punkt då vi snart inte kan lära Douglas fler tecken då han inte kan klarar av att teckna dem. Många av hans tecken ser precis lika dana ut och då blir det ett evigt gissande och det hjälper varken honom eller oss.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv