Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

men snälla!

Skrivet av lisalei
Jag har för det första _inte_ idiotförklarat någon.
Det är nog vad du själv läser in i mitt svar ...

Till själva sakfrågan:
Du skriver själv att du bytt till en större storlek innan viktangivelserna stämmer för ditt barn. Jag undrar då varför. Det är ju inte alls konstigt att det läcker om du har en blöja som är anpassad för helt andra vikter (och då naturligtvis också längder och bredder, det är ju proportionerligt uträknat av blöjtillverkarna).

Ja, jag skrev fel angående viktangivelserna på storleken. Men det är likväl samma storlek som jag har på min 2 åring. Och då går klisterremsorna nästan ihop över magen på henne. Så för mig låter det väldigt stort att ha denna storlek på en 3 månaders baby och därför undrade jag varför du behövde använda en såpass stor blöja.
Om det läcker på sidan och uppåt så tycker jag att det låter som om blöjan inte sitter åt tillräckligt i midjan och då är vi tillbaks till samma sak igen - blöjan är kanske för stor för din lilla tjeja, eller så är passformen på dessa två märken inte kompatibla med din dotters kropp helt enkelt.
Jag har heller inte skrivit att blöjan är kopiöst stor runt låren, bara att den borde vara anpassad för lite större barn än en 3 månaders baby.

Självklart får du använda vilken blöja du vill, men som du själv skriver så ville du ha råd och hjälp och mitt tips till dig var att testa något annat märke än de två största tillverkarna, det kan ju hända att ditt barn är som skapt för att ha icas blöjor eller coop eller euroshopper eller nåt annat.

Så ursäkta mig om mina råd var helt värdelösa, jag försökte bara hjälpa till.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv