Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Håller med föregående

Skrivet av Nettan
ANMÄL SKOLAN! Ring till skolverket och berätta om situationen så kan de råda dig i hur ni ska gå vidare.
Du har också möjligheten att anmäla rektorn till JO för tjänstefel för jag tycker att rektorn begår ett klart tjänstefel på ganska många punkter av det du räknat upp. Kan också tala om att rektorn vill nog inte ha JO på sig så det brukar kunna ge resultat bara att säga att man överväger en anmälan.

Skolan SKA samarbeta med hemmet, de SKA ge barn med särskilda behov den särskilda tillsyn och omsorg som de behöver, de SKA ta särskild hänsyn till barn med särskilda behov osv osv ... det finns hur många punkter som helst på skolans skyldigheter. Gå in på www.skolverket.se, kolla på lagar och regler så hittar du skollagen och läroplanen. Där finns också telefonnummer till skolverket och även mailadress, (jag mailade dem för då fick jag skriftligt svar vilket skrämde skiten ur kommungubbarna då de såg att jag inte bara kom med tomma ord utan att jag faktiskt hade varit i kontakt med skolverket).
Sätt hårt mot hårt, ring skolchefen och berätta hur skolan håller på. Ta läkaren till hjälp med intyg på flickans problematik och läkarens bedömning. Det _är_ slitigt att kämpa mot skolan, jag vet. Men med rätt medel så går det och rektorn blir ändå tillslut den som får stå i skamvrån.
Stå på dig
Kram
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv