Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

varför lägga sig i tv-vanor???

Skrivet av sisla
Ursäkta men... jag har viss förståelse för att det känns trist att behöva lägga energi på att få barnen att uppföra sig så att du KAN undervisa dem och lära dem det du har i uppdrag att lära dem när det gäller ämneskunskaper -MEN att ägna tid åt diskussioner om tv-program? Det har väl ändå inte läraren med att göra, det är ju föräldrarna som avgör. Du kan inte styra över vad som sker i hemmet, det tycker jag verkar vara ett omöjligt uppdrag du tar på dig.

Angående "uppfostran" så antar jag att du menar ditt arbete med att få barnen att uppföra sig hyfsat mot medmänniskorna i skolan och att i klassrummet bete sig på ett sätt som främjar en positiv inlärningssituation? Det är väl rätt självklart att de bitarna inte kan hoppas över. Skolan har ju också ett ansvar för att den sociala miljön på rasterna och i kamratgruppen (på skoltid menar jag!) fungerar - det är väldigt svårt för föräldrarna att exempelvis lösa konflikter mellan barnen _efter_ skoltid. Och lärarna har ju absolut ett ansvar för att lära sina elever uppföra sig på ett sätt som främjar inlärningen under lektionstid. Några konkreta tips och råd i ämnet kan du hitta på denna sida:
http://www.uas.se/templates/page____25566.aspx
Titta på dokumenten som är länkade till längst ner på sidan. När du försökt med dessa metoder får du gärna fortsätta klaga, om det inte blivit någon som helst förbättring. Det kan ju hända att din klass är för stor t ex? Eller att du har för många barn i klassen med behov av särskilt stöd eller specialpedagogik? Eller kanske några av barnen far illa i sina hem, om föräldrarna har stora brister i föräldrafunktionerna (det låter så på dig?) så är du skyldig att anmäla det till socialtjänsten så att de kan gå in med stödjande insatser i hemmet.

I min familj har vi definitivt viktigare saker att ägna oss åt än läxor.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv