Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Vår son

Skrivet av seven
som är 5 är likadan. Vi har haft en jättebra dialog med dagis och vi försöker hjälpa honom hemifrån genom att prata mkt och på dagis har de också försökt "punktmarkera" honom och ge honom hjälp.

Vi har också mer aktivt som föräldrar hjälpt honom genom att ta hem kompisar och ringa kompisar efter dagis. Så blir det mer naturligt att man leker även på dagis.

Det där som du beskriver som "impulser som inte går att stoppa" tror vi är väldigt starka känslor som tar sig i uttryck i en knuff. Impulsen är alltså inte primärt att knuffa någon, utan primärt är man t ex ledsen över att inte få vara med och då knuffar man till ngn dvs man är dålig på att uttrycka sina rätta känslor och behöver sannolikt öva på det.

Värt att fundera över som förälder är ju också hur man själv agerar, har man själv lätt att bli arg? förklarar man tillräckligt eller skäller man bara? Vi har blivit mycket bättre på att förklara saker sedan vi uppmärksammade sonens problem.

du ska absolut tala med skolan. Det kan vara en sådan liten hjälp på 5 minuter som behövs för att man ska "få vara med".
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv