Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

råmjölk

Skrivet av Mella, bf 20/9
Hej Madonna!

Du brukar väl också vara i ankomst 09?? Jag gissar att det är du i allafall. Jag ammar ju också och väntar nr.2 i sept och jag har också fått råmjölk i brösten nu. Och dessutom kan man få tillbaka mjölkproduktionen helt oförhappandes flera månader efter man har slutat amma, har jag hört sägas.
Enligt min amningsläkare är det helt OK att det äldre barnet dricker råmjölk, den förnyas ändå hela tiden och det kommer att finnas fram tills ett par dagar efter förlossningen. Det styrs visst av hormonerna. Och inte ens då behöver du vara alltför rädd att babyn blir utan om din äldre grabb råkat roffa åt sej första mjölken någon gång. Babyn lär dricka så pass mycket oftare än den äldre killen, och om du är alert på babyns hungersignaler så märker du om du behöver lägga till babyn en gång extra för att den en gång fått för lite mat.

Gör det förresten fortfarande så ont när du ammar? För mej har det blivit lite bättre, även om det nästan blev mjölkstockning för någon dag sedan när råmjölken satte igång. Som tur var kunde Fredrika hjälpa till lite:-)
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv