Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tyvärr så premieras inte arbete

Skrivet av Bea m. V & H
Det är en känd "kvinnofälla" att deltidsjobba under föräldraledigheten. Det är inte många som kollar upp reglerna innan utan tror att jobba måste ju vara bra.

På ex. AEAS infosida ( http://www.aea.se/foraldraledig.aspx) står det
Hel föräldraledighet hoppas över
När du blir arbetslös grundas din a-kassa på vad du gjort under, i första hand, de senaste tolv månaderna. Har du varit helt föräldraledig med eller utan föräldrapenning för barn yngre än två år är föräldraledigheten överhoppningsbar. Det är den också om du varit helt föräldraledig med föräldrapenning för barn äldre än två år. Det betyder att AEA grundar din a-kassa på det arbete du utförde tolv månader före föräldraledigheten.

Har du arbetat 70 timmar eller mer per månad och samtidigt varit föräldraledig kommer din a-kassa dock att grundas på deltidsarbetet (se nedan).

Där det sista stycker är i fetstil.


Läs även debattartikeln "Debattartikel i Expressen den 18 juli 2002, Claes Borgström" som finns på jämos webbplats (http://www.jamombud.se/jamosprojekt/debattartiklar.asp). Scrolla ner en bit tills du hittar rubriken "Vi vill ge några exempel på besvärligheter som människor som söker vår hjälp har mött:" där står det om det fenomen du drabbats av. Det visar att det inte skiljer sig mellan a-kassorna utan det är 2 domar regeringsrätten som sabbat det för dig.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv