Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tack för svar! Ytterligare beskrivning :)

Skrivet av drannika
Hej Allis!

Idagsläget så forskar jag på heltid, men har min grund i en läkarutbildning som jag kommer fortsätta och slutföra efter att jag disputerat.

Jag är mycket intresserad av hur man ska bemöta människor med annorlunda bakgrund, dels social ekonomisk kulturell och sexuell. Det är alldeles för lätt att generalisera och ju mer jag frågar och undersöker detso mer lär jag mig!

Det jag undrar är främst hur man ska bemöta frågor som har med inseminationer, adoptioner och annat som berör just homosexuella. Finns det något särskilt man ska tänka på så att man inte klampar ordentligt i klaveret?

Jag inser ju själv att det finns tusen svar på sådana här frågor och att det självklart borde vara så att alla behandlas lika som förä/blivande föräldrar oavset kön och sexualitet, men tyvärr är det ju inte så än. Jag hoppas att jag har ett öppet sinne men det finns ju även andra människor som hjälper yngre läkare/vårdpersonal i sina beslut och då är det bra att ha ordentligt med kunskap med sig för att kunna argumentera för en mer neutral och öppen syn!

Hoppas du förstår lite vad jag menar, jag vill komma åt fördomarna och försöka lära mig hur jag ska tackla dem!

tack igen!

hälsningar
Annika
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv