Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Liknande atkins...

Skrivet av -Emla-
....inga kolhydrater, det är okej en viss period för att tappa de första kilona och för att komma igång, men att utesluta kolhydrater en längre tid kan vara rent ut sagt farligt. Atkins ser likadan ut, man får äta protein och fett men inga kolisar, folk har dött av det i USA- men dom har också hållt på en längre tid.
Jag menar inget illa nu Zasa, men för den som inte är insatt i näringslära kanske det där ser jättebra ut- men man måste också informera dessa människor om de negativa bitarna av dieten.
Det viktigaste utav allt när man går på en sådan där typ av diet är att man ska INTE motionera, för det är vansinne på den kosten. Man kan max ta promenader, men att anstränga sig under en längre tid är farligt när glykogendepåerna är tömda. Jag skulle inte rekommendera någon att vara i ketos längre än ett par veckor.
Jag åt ungefär sådär innan jag blev gravid, men höll mig bara till den första fasen (din fas) i 2-3 veckor, sen introducerade jag långsamma kolhydrater en efter en men i långsam takt- enligt fas två.
Så småningom i fas tre så hade jag tappat 11 kilo på drygt 2 månader om jag minns rätt.
Något liknande kan jag rekommendera andra dietare att göra- för utan kolhydrater i kroppen orkar man inte vara en aktiv och barnjagande mamma.
Tips: Gå ner i vikt med GI-metoden: Ola Lauritzon.
Där ser de två första veckorna ut som dina ungefär :)
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv