Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

norpisens svar

Skrivet av Norpisen bf 2/2
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
¤ nej! våran dotter (den äldsta) har alltid gått o gått(frivilligt) så vi har inte haft behov av det. trots att det bara skiljer tretton månader. hon är nu 2½ o kan gå flera kilometer utan problem, o håller gärna i vagnen. jätteduktig tjej!

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
¤ två år eller mindre.

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
¤ hehe, tredje tätisen ligger i magen... när lill*n föds så kommer mina nu varande barn vara ganska precis tre o två år. vi vill ha det så, är inte främmande för en fjärde tättis..

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
¤ 1) Du klarar det, tro aldrig något annat!
2) Se till att få stunder för dig själv ibland (andhämtningspauser)
3) Bry dig inte om vad andra säger, det är dina barn som valde att komma tätt, ingen kan vara bättre förälder åt dem än just du!

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
¤ alla mina tre barn (inkl det i magen) är planerade. tvåan blev till så tidigt tack vare att barnmorskan på efterkontrollen tyckte att vi skulle satsa på ett till direkt, eftersom jag inte ammade så hade min mens kommit igång. jag tvekade först, så hon skrev ut minipiller, men jag hämtade aldrig ut dem..

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
¤ Positivt: barnen har så mycket glädje av varandra! de blir nästan som tvillingar. det var ingen avundsjuka i början, Johanna var liksom för liten. När lillebror fötts så efter några dagar hade hon glömt hur det var innan när hon var ensambarn, det hade liksom alltid varit de två. tror att det kan bli lite värre den här gången.
Negativt: dubbelt av allt, två blöjbarn fortfarande, två som ska kläs på osv. båda behöver mycket hjälp.

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
¤ Tvåan: "oj, nu får ni mycket att göra" "har ni inget annat att göra där uppe i skogen?" osv. en del positivt också: "det är bättre att ha tätt emellan än att vänta"
Trean: har berättat för några, och ingen har visat nån större entusiasm. tvärtom säger de "jaha" o kniper sedan igen. fattar nog vad de tänker o tycker, men det är deras problem.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv