Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

och mina svar kommer här:

Skrivet av cerlise

*ler* jag glömde ju att svara själv! Min minsta ropade på mig och sen kom jag av mig helt = )

1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
~ ja vi har en brio twinette 04:a (svart) och vi är super nöjda! Vi har haft och har stor glädje av den. Det är nu (när stora syster nyss har blivit 3 år gammal) som jag känner att vi kanske ska börja med en rejäl sulky t.ex. brio race eller liknande med en ståbräda till. Men syskonvagnen har varit guld värd då jag alltid är ute och far med mina barn. Den har också varit bra nu under sommaren att kunna packa filtar, kylväskor mm på! = )

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
~ jag tycker att det är så individuellt! Tycker man själv att det är tätt så är det tätt = )

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
~ nej vi har "bara" två tjejer och suget efter fler barn går i vågor! Vi är så nöjda med dom två barn vi har och det känns verkligen lagom på alla sätt och vis (ja förutom att bebissuget finns kvar och att jag inte känner mig "klar" när det gäller fler barn). Men jag vill så mycket annat! Jag vill resa, jag vill studera, jag vill göra massor emd utflykter, jag vill arbeta och ha en god ekonomi, jag vill njuta av att kunna mysa på helger och sova ut tillsammans med mina tjejer (och sambon *s*). Jag vill bara vara! Och jag har fått för mig att två barn är super när man vill resa, göra utflykter t.ex. cykla långt mm! Nä det får helt enkelt bli en liten sladdis om några år. Vem vet det kanske blir 2 barn tätt nästa gång också? = )

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
~ Låta det stora barnet få vara delaktig så mycket som möjligt! Hjälpa till att byta blöja på sitt syskon, stoppa om när syskonet ska sova osv. Sen tror jag det är jätte viktigt att det stora barnet får massor av extra kärlek och uppmärksamhet från sina föräldrar. Inte glömma bort att han/hon faktiskt också är liten. Sen rekomenderar jag varmt att vara ute så mycket som möjligt! Då har jag fått för mig att barnen njuter som mest när dom är ute (i vått och torrt!).

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
~ jag helammade min stora tjej "bara" i ca 4 månader och då kom kom genast mensen tillbaka dvs 4 månader efter förlossningen. Den var regelbunden från start. Sen sov min stora tjej hela nätter från det att hon var 8-9 veckor gammal och det kanske också påskyndade tillbaka mensen?

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
~ jag har _bara_ positivt att säga om att vara tätisförälder! Nu vet jag iof sig inget annat men jag har aldrig känt av något negativt över huvudtaget. Jag är bara stolt! = )

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
~ jo jag fick en hel del negativa reaktioner när vi berättade att vi väntade barn nr2. Många sa att "stackars barn nr1 som inte får samma kärlek nu när lilla syskonet kommer" och "nu får barn nr1 inte samma uppmärksamhet". Och när vår lilla Alice kom så blev (också samma personer som tidigare varit negativa) många glada över att det blev en till tjej då dom är så nära i ålder. Att vilken glädje dom skulla ha av varann! Jag vet inte riktigt hur jag tacklade dessa negativa påståenden. Jag var bara glad och lycklig och svarade tillbaka glatt att vi längtade så efter den lilla bebisen i magen! Och då tror jag att många blev lite ställda. Vi var ju lyckliga! Jag tror då att det är svårt för folk att sen fortsätta säga negativt om att få barn tätt. Är man bara glad och är uppriktig om det så tror jag folk förstår. Hoppas iaf! Bara man svarar tillbaka ärligt och glatt så visar man iaf att man inte är bitter, vilket dom kanske vill att man är? Dom kanske bara är avundsjuka? *s*
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv