Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

tinaill svarar:

Skrivet av tinalill m. tjejer 02&03
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
>>>Har en syskonsulky, enda syskonvagnen vi haft och nu använder vi den ganska mycket. Även om stora tjejen gärna vill gå själv är det bra att ha en plats i reserv. Har inte haft någon annan syskonvagn då vi bor lite oländigt till och inte har var ute på några promenader under vintern när Vickis var nyfödd.

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
>>>Ja, vad är tätt – allting är ju relativt men under två år känns tätt. Själv hade jag tänkt att \'ha\' ca. 3 år mellan mina barn så den 15 månader som det blev kändes väldigt tätt till en början ;-)

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
>>>Nej, inte fler tätisar… eller för den delen fler barn öht pga prolbem i slutet av graviditeterna och i stort sett barnförbud från min läkare. Hade annars kunnat tänka mig ett barn till men inte någon tätis.

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
>>>Eh, vet inte om jag har tre gyllene tips.
* Rutiner är bra att ordna för sig
* Se till att få ensamtid med det stora barnet så det inte känner sig bortglömt och undanskuffat.
* Att inte glömma bort att även det äldre barnet är litet, för automatiskt så blir det ju \'stort\' när man få en bebis…

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
>>>Rent \'slarv\' – det tog sin lilla tid att bli gravid med ettan och iom det så var inte inte noga med att skydda oss efter henne… och vips så fanns där ett lilltroll i min mage. Jättejobbigt (psykiskt) för mig till en början, hade inte

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
>>>Just nu ser jag bara det positiva – det enorma utbytet mina tjejer har av varandra och att bebisåren är snabbt avklarade (mitt bebissug är obefintligt).

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
>>>Faktiskt bara positiva reaktioner! Jag var själv ganska negativ till en början men jag fick bara höra hur roligt det kommer att bli för barnen att vara så tätt.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv