Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Livsvar:

Skrivet av Liv m Wille o Filip
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
*Japp, en Emmaljunga -01, tvåsitsig. Vi skaffade en för att Wille är en vildbasare som inte står still många sekunder och således skulle en ståbräda inte göra någon nytta alls. Det är så skönt att kunna sätta ner honom i vagnen om humöret eller orken börjar tryta...

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
*Hmm, det går inte att svara på! Men jag försöker...vi har 21 månader mellan och tycker väl att vi har halvtätt..de som har mindre än 18 mån mellan har i mina ögon riktigt tätt. Men många reagerar på våra 21 mån som jättetätt...olika det där.

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
*Nej, inte som det känns nu och inte efter senaste grav. som resulterade i segdragen allvarlig foglossning. Men jag tror ärligt inte att vi orkar med en till tättis..som det känns nu. Vi har just fått Filip att börja sova hela nätterna och ser fram emot att få sooooova framöver..*ler*

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
*Släpp kraven, allt blir inte som du tänkt dig..vissa dagar kommer man sig inte ut, det är ok. Endel dagar blir det mycket korv och pulvermos och liknande mat..ingen fara på taket heller =)
*SOV när barnen sover..hur trist det än känns..det behövs för att ni ska kunna funka bra ihop som par.
*Glöm inte bort varandra i all småbarnsvardag..kramas ofta, uppvakta lite och ge komplimanger =)


5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
*Jag blev gravid på andra försöket när Wille var drygt ett år. Vi tänkte som så; att blir det så blir det *ler* Ammade inte.

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
*Positivt: man utvecklas oerhört och lär sig hur otroligt mycket ork och energi man har. Och det är underbart att se att de redan nu har glädje av varandras sällskap.
Negativt: förhållandet får stå på paus ett tag, egentiden är praktiskt taget noll.

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
*ja, reaktionerna var bara positiva av släkten! Av endel vänner så fick ja glite gliringar: ja, ni vet då vad ni har att göra framöver! jaa, sa vi då, det blir skitskoj =)
Försök ignorera gliringar och illvilliga kommentarer...det kan ligga mycket personligt bakom dem som visar sig..och det är inte ens problem alls..
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv