Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Malin svarar

Skrivet av Malin-m-2
1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
Ja, vi har en brio duette, som är superbra! Lätt stor och korg under. Vi hade från början en Bertini men den gjorde vi oss av med när barnen började sova på samma tider. Annars var den jättebra!! Jag var ute och gick mycket när barnen var mindre så jag skulle inte klarat mig utan syskonvagn.

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
Jag tycker själv att jag har tätt mellan barnen och det är 18 månader, men det finns andra som inte tycker det så det är ju helt individuellt! Men 20 mån och mindre... kanske....

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!

Vi ska inte ha fler barn, men skulle vi det så skulle jag ha tätisar igen, garanterat! Har familjer runt omkring mig där de har 3 år mellan barnen och det verkar vara så mycket avundsjuka mm mellan de barnen och jag får för mig att det är för "stor" åldersskillnad mellan barnen. Visst har det varit jobbigt, men det bra med tätisar väger upp det sämre!!

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar

1. Ha syskonvagn!!! 2. Se till att pappan är hemma den första månaden!!!(om det går) 3. Planera allt till dagen efter; ställ fram alla nödvändiga saker så att det finns tillgängligt på morgonen, kläder, frukostporslin, ytterkläder mm. (4. Håll inte på o städa i onödan, gör det på kvällen istället eller låt de ligga. Det är ingen som dör av lite skit i hörnen.)

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?

Vi började planera för ett tätt syskon och tänkte att det tar kanske tid så det var sika bra att sätta igång på en gång! Det var ju bara det att det tog sig på 1:a försöket. Filip var 9 månader och vi visste att vi skulle ha en till i a f innan han var 2,5 år men det gick lite fortare än vi räknat med!! Nu är det 18 månader och 3 dagar mellan dem.

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?

Positivt:
Man får vara hemma länge med barnen i stället för att vara hemma två omgångar. Det är kul med två stycken som leker med varandra, man behöver inte ta hem så mycket kompisar som man kanske behöver annars. De roar sig med varandra. Det är så mycket mer som är positivt som jag inte kommer på just nu, men det finns massor!!!
Negativt:
Det är förbannat jobbigt ibland! Kan inte annat säga...

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?

Vi fick reaktioner såsom:
Men han som är så liten än är ni säkra på det här...Ska ni inte vänta ett tag i stället!
-Vilken kommentar??!!!!Då blev jag arg!!-
Oj då redan, jaha, vad kul....!!
-Vad svarar man på det?! Ja visst är det!-
Men de flesta tyckte ärligt att det var kul och önskade oss lycka till.
Det var många som frågade om det verkligen var planerat!
-Men det är såklart att det var det. Äter man inget p-piller eller har annat skydd så vet man ju att man kan bli gravid brukar jag svara på den frågan.-


« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv