Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mina svar:

Skrivet av Sessan m a-03 & W-04

1) Har ni syskonvagn till era barn? Motivera!
* Inte nu, men vi hade en de första två månaderna. I början trodde jag att vi behövde en, men då ingen av barnen gillade o åka vagn så kändes den överflödig. Istället köpte vi en ståbräda och det funkar utmärkt. Är stora trött så åker hon vagnen o orkar vi inte bära dne misnta då så får han sitta i storasysters knä en stund. I början innan han kunde sitta så satt han i bärsele om stora ville åka vagnen.

2) Vad tycker du räknas som tätt mellan barnen?
* Ja det är induviduellt, men enligt mig själv så ser jag tätt mellan barnen ca 20 månader.

3) Skulle du kunna tänka dig fler tätisar? Eller har du redan flera tätisar? Berätta gärna hur du tänker!
* Ja det skulle jag, men inte just nu utan en ny kull om ca 4 år. Vill gärna spride ut det och jag tror att barnen har nytta av varandra då de är närmare i ålder. Däremot skulle jag inte orka en tredje tätt inpå just nu.

4) Nämn dina 3 gyllene tips till blivande tätisföräldrar
* Se till o få egen tid en stund varje dag, det är guld värt för o orka. Försök skapa rutiner så fungerar vardagen bättre. Låt äldre syskon vara med o visa att det fortfarande är de som är i centrum mest.

5) "Hur" blev du gravid med tätisbarnet? T.ex. ammade du och ändå blev gravid? Eller?
* Fick tillbaka mensen då första var 7 månader o då försökte vi aktivt få ett till barn o det tog sig när döttra 10 månader, på fjärde försöket.

6) Positivt och negativt med att vara en tätisförälder?
* Jag tycker det är positivt, men visst finns det negativa saker också. Men i det stora hela är det positivt jag vet ju inget annat *ler*.

7) Fick du några reaktioner på att ni skulle ha barn tätt igen? Berätta gärna hur du har hanterat reaktionerna! Tips?
* Ja positiva. Det enda var någon som sa på skoj, oj redan, medans andra frågade om det inte var dags för syskon snart ;-) Kan tillägga att det finns tätt på båda sidor i familjen så det var inget nytt.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv