Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

kaos ofta också här

Skrivet av imsevimse
Här har vi också full rulle och ofta kaos hela tiden. Har en 2,5 åring och en ettåring. Har haft sån tur att min man varit hemma hela sommaren, han är lärare, men i stället har vi renoverat huset... Man ska ju inte göra det lätt för sej.
Jag tycker jobbigast av allt är maten. Ettåringen har haft en period nu när han inte vill sitta i matstolen, klättrar ur den. Har också fallit en gång. Han grisar och kastar mat och vägrar ibland helt äta. Vet inte om det beror på att han blivit för trött eller vad. 2,5åringen igen har inte tid att äta i lugn och ro, vill bara ut och leka med grannbarnen igen. Å att fixa att båda äter samtidigt då. Fast vi är två vuxna är det jobbigt. Å så blir man ju så trött när det är gnälligt.

När min man är borta nån dag, och i vintras när han jobbade, märkte jag också hur jag ställde in mej på det klockslag när han kom hem. Blev han sen försenad var det jättejobbigt. För att inte tala om de dar när han kunde ha möte på kvällen och inte kom hem förrän långt efter läggdags. Då var det tungt. Fast jag såg alltid till att ha nåt program, antingen for vi till nån annan barnfamilj eller så bjöd vi nån till oss. Då gick det som lättare, när det blev lite avbrott i vardagen.

Men annars vet jag inte vad jag ska ge för råd. Tänker bara som så att det är en tid som går över dethär, barnen blir ju större. Förhoppningsvis blir det mindre bråk och kladd och mera glädje av att barnen är nästan jämgamla.

Sköt om er!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv