Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

För oss (nästan exakt samma ålder)...

Skrivet av Maja med Malte 030320 och Tore 041113
Nu går ju iof Malte på dagis, men han har varit hemma nu i 3 veckor och ska vara hemma i 4till. Min man kan tyvärr inte ha så mycket semester, så mycket av tiden ska jag vara själv.

Mitt bästa tips/råd: Personligen så MÅSTE vi komma iväg och göra någotn MINST en gång per dag. Då håller Malte igång och får springa av sig - då blir allt sååå mycket enklare. Man märker på Malte direkt när det är dags, då börjar han bli jobbig både mot mig och Tore. då är det bara att packa ihop oss och gå ut.

Malte sover fortfarande middag, och vi har efter lite slit fått sovrutiner att funka ganska friktionsfritt faktiskt.
Nattningen har i perioder fungerat dåligt, men eftersom att det händer ganska ofta att någon av oss måste lägga båda barnen själv så har vi ansträngt oss (med lite tandgnisslan) för att få barnen att somna själva.

Våra rutiner:
ca 6-7 - båda killarna vaknar
Malte får välling och tittar på morgontv
Jag och Tore (gröt) äter frukost
Jag har ruckat mina principer något om Malte tittar på TV kanske 1 timme (beroende på när han vaknar), då hinner jag ta en kopp kaffe och skumläsa Dn också, medans Tore ligger och leker i Lekrummet i lugn och ro.

runt 9 så går vi ut (tore brukar sova sin förmiddagssömn), antingen i trädgården, går och handlar, eller nåt annat "enkelt".

Vid 11 äter vi lunch. Lättlagat

vid 12 så sover faktiskt båda middag, och jag kan sitta här vid datorn, alternativt så ligger vi alla 3 och sover.

13, tore brukar vakna, jag leker lite med honom och gosar, hinns ju inte så mycket med när storebror är vaken.

13.30 - 14, jag väcker Malte om han inte vaknat av sig själv. Ska vi iväg på någon lite längre utflykt på em väcker jag honom kanske lite tidigare

14.30 vi sticker i väg till någon park, plaskdam, leker med några andra jämnåriga som också är hemma, eller något liknande.

16.30-17.00 - kommer hem och ger Tore mat, samtidigt som jag förbereder middag.

18.00 Maken kommer hem och resten av familjen (dvs alla utom Tore) äter middag.

efter maten är det Tomas som är med barnen tills det är läggdags. Själv så diskar jag eller nåt - känns ju inte så jämnställt kanske, men just nu när man är hemma är det faktiskt riktigt avkopplande att skrota i köket, utan två barn i hasorna ;-)

19.30-20.00 Vi tar varsitt barn (varannan kväll) och nattar dom. Malte byter till pyjamas och så läser vi ett par böcker i soffan innan tandborstning och nattning, han somnar själv i sin säng (om vi sitter i rummet bredvid vid datorn). Tore får välling i fotöljen i sovrummet, och somnar sedan själv (efter lite gnäll) i sin säng.

Senast 20.00 brukar båda barnen sova. Så då får vi lite vuxentid.

Personliga tips: Som andra skrivit - se till att komma iväg och göra något själv. Jag har varit iväg någon gång och träffat kompisar. Plus att jag tagit upp ett gammalt intresse och rider en gång i veckan - det är verkligen guld värt!
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv