Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

många bra tips

Skrivet av Cayenne
har du redan fått, men jag vill ändå skriva lite tankar.

Män är män och kvinnor är kvinnor. Vi funkar olika.

Hemma hos oss har vi olika ansvarsområden. Detta började vi med innan barnen kom, och vi har fortfarande det. Visst gör vi "varandras" saker ibland, men vi har huvudansvar för olika saker. Det gör att vi slipper den diskussionen.

Jag har bl a ansvar för klädvård med tvätt o allt vad det innebär....och ekonomin. Maken har bl a huvudansvar för disk och dammsugning.

Idag när maken kom hem från jobbet hade jag kört diskmaskinen. HAn tömde den o fixade kvällsmat o disken efter det. Jag sorterade tvätt när han tog hand om disken.

Ansvaret för barnen delar vi på. När vi hade två små, tog vi ofta hand om varsitt barn.

Om jag går ner till tvättstugan och lämnar lillan uppe, säger jag det; Nu går jag ner så du får ta ansvar för lillan. Då vet han det. Hade jag inte sagt det, kanske han inte märkt att jag gått ner och inte tänkt på att lillan behöver passas.

Kanske är det så att din man behöver landa lite efter jobbet innan han tar tag i familjen? Så var det här ett tag, vet jag. Maken ville få lite lugn en kort stund innan han orkade ta tag i barn o hushåll. Ficka han bara det, så funkade eftermiddagen/kvällen mycket lättare.

Jag har aldrig varit hemifrån en hel vecka, men min man har lärt sig ta hand om barnen ändå. För jag har låtit honom göra det - på sitt sätt. Oj, jag kan visst skriva massor i ämnet, men slutar här......
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv