Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Nej, vi är inte överens

Skrivet av Sportbil
Du hävdar i inläggen ovan att Kent Asp påstår att det finns en GENERELL högervridning av media. Men fortfarande så hänvisar du enbart och specifikt till valrörelser. Det är inte samma sak. Vidare så är det faktum att media är MER höger nu än 1979 inte detsamma som att de tar borgerlig ställning. Det kanske helt enkelt är så att den förändring som eventuellt skett är från vänster till mer neutral. Se dessutom t ex en skribent som dragit helt annorlunda slutsatser av valforskningsprogrammet än vad du gjort:
http://anders.hultman.nu/skola/mass4.html#fotnot2

Jag väntar fortfarande på bevis från dig på att "högervridningen" gäller även under de 3,5 år som går mellan varje valrörelse. Kent Asp själv har nämligen varit mycket tydlig med att det som sker under en valrörelse är just att medias ägare och parti-politiska sympatier framhålls starkare. I valtider så tycks högervridningen helt enkelt ökat p g a att de flesta media ÄR borgerligt sympatiserande på ledarsidan och en lång rad vänstermedia gått i konkurs eller lagts ned sedan 1979. Det är fullt naturligt och speglar ingen allmän "högervridning" av media.

Tvärtom säger Kent Asp att i många sammanhang att den "normala" nyhetsbevakningen och nyhetsvärderingen inte är specifikt präglad av politiska vridningar. Vill du med hjälp av länkar till Kommunistiska tidningar som Flamman och deras lösryckta citat göra troligt att du har rätt så kan jag lika gärna ge dig denna motbild:
http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=494
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv