Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Alla väljer väll efter sin personliga erfarenheter

Skrivet av Mamma
Alltså då när det är ett val.

Min mamma som är äldst av åtta barn, hon kände att hennes mamma inte orkade med så många barn. Hon var mycket kritisk mot sin mamma för att hon skaffat fler barn än hon klarade av. Samtidigt älskade min mamma sina syskon och upplevde det speciella som det innebär att få ha syskon. Hon ville därför ha mer än ett barn. Hon födde senare fyra barn.

En nära vän till mej ville ha bara ett barn, för hon uppleve under sin uppväxttid att hennes föräldrar inte hade tid med henne. Att syskon inte betydde så mycket och så vidare. Sen fick de två barn i alla fall, men det var inte planerat. Och nu är de ju glada för att det blev som det blev ändå.

Själv är jag i dag ofrivilligt enbarnsförälder. Men eftersom just min erfarenhet är att det är bättre med syskon så kommer jag nog försöka få det att det blir så med tiden också.

Sen tror jag att många som fråga gör det utan att tänka vidare på det. Det gör det flästa någon gång. Det vill säga ställer en fråga som kankse borde egetligen varit osagd, eftersom det känns jobbigt för den som får den. Men det är svårt att undvika, eftersom det inte alltid är lätt att veta vad som är känsligt för någon annan.
« Tillbaka till trådstart

Artiklar från Familjeliv