Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

att skaffa ett barn till när man inte har jobb

Skrivet av Annas & Emmas mamma
Vi har nyligen flyttat och fick säga upp mig från mitt jobb då det inte skulle gå att pendla. Nu får jag A-kassa och har sökt en del jobb, men det verkar som det inte kommer att bli så lätt att få ett nytt jobb. Frågan är om man skulle skaffa ett tredje barn. Min man tjänar bra, så vi kommer inte att ha några stora financiella problem. Men skulle jag hitta något jobb som passar mig så skulle ingen vilja anställa mig om jag har en stor mage och skall vara föräldraledig minst 6 månader. Å andra sidan så fyller min man 40 år 2008 så vi kan (vill inte) vänta hur många år som helst med att skaffa vårt tredje barn. Hur skulle ni gjort om ni var i samma sits?
Svar
Lätt val för mig...
jag blev arbetslös när jag var gravid med första barnet. Vi körde på helt enkelt och nu har vi tre :o) Jag kände att det var lika bra att försöka få de barn vi vill ha, vara föräldraledig och sen söka jobb. I din situation skulle jag försöka få tredje barnet. Dessutom får man inte barn på beställning, det kan ta lång tid. Man kan inte planera allt här i världen :o) Lycka till!!
Skrivet av    Pepparkakan med 3 grabbar
Vi
kommer vänta och se lite. Vi har ju åldern på vår sida(jag 26, han 30). Vill gärna ha fler barn, men för min del handlar det mest om att jag inte klarar av arbetslösheten. Tycker det är skittufft!
Skrivet av    Annika m R, L & N
Precis likadant för mig!
Blev också uppsagd när jag väntade ettan, och hann bara vara arbetslös i några veckor när jag testade positivt med trean. Jag skulle köra på om jag vore du! Lycka till. :-)
Skrivet av    Klaudia m 2 små (snart 3)
Jag skulle
nog satsat på ett 3:e barn om ändå ekonomin tillåter det. Jag var arbetslös när jag väntade 2:an, jobbade som timvikarie och fyllde upp med a-kassa. Vi ville så gärna ha ett 3:e barn och tyckte vi kunde likaväl försöka bli gravida tätare denna 3:e gången. Jag pluggade förra hösten för att bli behörig till högskolan och var gravid samtidigt. Lycka till! Kram!
Skrivet av    Anna m. Victoria, Emma & Linnea
Vi gjorde det...
jag var till och med arbetslös när vi bestämde oss för att jobba på ettan. Blev gravid snabbt och skaffade ännu ett tätt inpå. Dels för att vi vill ha minst två barn men också för att det var praktiskt då vi båda är i 30-årsåldern och arbetslösa till och från. Jobba kommer vi ju förhoppningsvis göra hela resten av livet så det var naturlig att passa på och skaffa barn och ta chansen att kunna njuta lite extra av dem när vi ändå är mycket hemma båda två.
Skrivet av    Jennie
Jag var arbetslös
Jag var arbetslös när vi planerade 2:an. Nu är även 3:an på väg och jag har inget jobb att återvända till efteråt. Det ger mig tid att tänka på vad jag skall omskola mig till, för inom mitt område finns inget ;-(
Skrivet av    Oxen m 2
ett annorlunda svar
jag förstår att du inte har obegränsat med tid och vet inte vilken bransch du söker jobb inom MEN för mig är det självklart att man skapar så goda förutsättningar som möjligt för de barn som redan finns och de man planerar. Naturligtvis ska man inte måla fan på väggen men konstigare saker har hänt än att folk skiljer sig (över 50% skilsmässor i Sverige idag) och då vill jag känna att JAG klarar mig ekonomiskt även om jag är inställd på att leva med min partner för alltid - man vet aldrig vad som väntar bakom nästa krök. Sen är arbetsmarknaden tuff nu och kraven för att få a-kassa stiger hela tiden (speciellt om vi får borgerlig seger i valet nästa år) så kraven är att du ska kunna pendla och vara borta 12 timmar per dag om ett lämpligt jobb dyker upp, eller att du eller din partner ska kunna veckopendla. När man är beroende av en man ekonomiskt tror jag många står ut med en sämre relation än vad man skulle gjort annars - om jag går vad ska jag och barnen leva av då?? Fasta jobb blir ju tyvärr också allt mer ovanliga men om du tror att du har goda chanser att få ett jobb tycker jag du ska försöka med det först. Lycka till!
Skrivet av    familjsen
Arbetslös
Jag var arbetslös när ettan blev till oplanerat. Vi valde att köra på med tvåan tätt och nu håller jag på att utbilda mig till undersköterska. Visst är det ekonomisk tufft, men dfet fungerar och det är huvudsaken.
Skrivet av    Susanna med Tova & Torkel